Като в джунглата: Див екшън между два ромски рода от Сунгурларе влезе в съда, Панайот иска 150 хил. за пукнатия си с вила череп

img
Панайот (на малката снимка) отнесъл удара, защото в къщата му се скрил зетят, когото другият род преследвали с брадви и вили

Див екшън, разиграл се между два ромски рода в Сунгурларе, влезе в Окръжния съд в Бургас днес. Инцидентът е станал преди 5 години, но днес двамата обвиняемият – Щерю Иванов, и подсъдимият – Панайот Стоянов, се събраха в съдебната зала. Панайот иска 150 хил. лева кръвнина.

Щерю е подсъдим за това, че по хулигански подбуди направил опит умишлено да умъртви Панайот, като му нанесъл удар в главата с вила, в резултат на което му причинил счупване на черепа. Това довело до проникване в черепната кухина и контузия на мозъка, като макар и да е довършил деянието, не са настъпили предвидените в закона и искани от него последици, поради оказана медицинска помощ. Той е обвинен в опит за убийство.

Адвокатът му днес твърдеше, че е нарушено правото му на защита. Подсъдимият е неграмотен и не е ясно кой прочита и му разяснява в какво е обвинен. „Аз не съм виновен, тоз удар не е мой“, каза днес той.

В кулоарите на съда Панайот разказа своята версия за случилото се. „Тези хора, които ни нападнаха, бяха 30 души. Те тръгнаха да убият едно момче, което е техен зет, защото смятаха, че той е причинил смъртта на бащата на булката. Това момче ми е съсед и той дойде да се скрие у нас. Те искаха да влязат в къщата ни. Казах им: Недейте. Нападнаха ни с вили и брадви. Аз исках само да защитя семейството си. После се свестих в болницата.“, каза той.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас