Мъж обвинен, че залял и драснал клечката на къща в Камено, преди това я обрал

img
снимка: интернет

По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Йордан В. Той е обвинен за това, че 19-ти ноември 2018г. проникнал в къща в Камено и слек като отмъкнал мобилни телефони, техника и инструменти на стойност над 300 лева, й драснал клечката. 

Йордан е обвинен и за това, че запалил двуетажната къща. Тя е с площ 128 кв. м. и е на стойност 72 000 лева. Според обвинението той  разлял бензин по подовата настилка на две от помещенията на първия етаж на къщата и ги запалил, като причинил вреди в общ размер на 40 215 лева. Унищожени са мебели техника и покъщнина на тримата души, живеещи в нея.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Йордан В. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той мотивира тезата си с фактите, че обвиняемият има предходни осъждания за кражби, закана за убийство и противозаконно отнемане на МПС, а също така по делото е налична справка, от която е видно, че Йордан В. е изтърпял повече от 6 години ефективно наказание „лишаване от свобода“, като е излязъл от затвора през февруари 2018 г. В Република Гърция е осъден за извършване на кражба, грабеж и незаконно притежаване на оръжие, а въз основа на престъпната си деятелност е доживотно депортиран от Република Гърция.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Йордан В.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец