Открити са четири тела след катастрофата с частния самолет в Македония. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти в Министерски съвет.

Самоличността на загиналите българи ще се установи след аутопсия.

Македонските екипи са успели да стигнат до мястото на авиоинцидента в труднодостъпна местност.

"Потвърди се информацията, че след катастрофата няма оцелели. Телата са превозени в тяхната Съдебна медицина за аутопсия и експертиза, и едва след това ще можем да потвърдим самоличността на загиналите", съобщи МВР шефът.

Младенов каза още, че има постоянна връзка и координация с македонската страна. Извършва се оглед на място и се изясняват причините за катастрофата.

"В момента, в който потърсят помощ, каквато и да е тя, ние сме в готовност да я предоставим. Към момента вътрешният министър на Северна Македония увери, че имат ресурс да се справят с първоначалните и неотложни действия", посочи той.

По думите му конкретни заключения за причините за случилото се още не могат да се направят, защото подобни разследвания са сложни и трябва да се извършат експертизи. Ще се проверява и техническото състояние на самолета.

По неофициална информация загиналите при инцидента са 49-годишният Георги Бошнаков, 47-годишната му съпруга Калина Корнажева - Бошнакова и двете им дъщери Гергана и Биляна. Вероятните причини са свързани с лошото време, пилотска грешка, техническа неизправност.

Припомняме, че вчера следобед самолет, регистриран в Германия, се разби час след като излетя от Охрид за София.

Пилотът е поискал да кацне в Скопие заради лоши метеорологични условия. Малко след това обаче решил да продължи към България. Преди да изчезне от радарите пилотът съобщил за силна турбуленция.