Клошари най-вероятно за запалили склада за козметика в бургаския ж.к. „Братя Миладинови”. Тази версия разкри пред репортер на BurgasInfo Иванка Коджаклиева, управител на търговски обект "Сери Козметикс" ЕООД, който се намира в близост до х-л "Драма".

"Складът се е запалил днес следобед, но нямам идея кога, защото е почивен ден и днес не работим. Вътре имаше боя за коса, аксесоари за фризьорски салони, лакове, шампоани, балсами и маски за коса. Гърмежите, които са се чули са от лака за коса, който е под налягане. Поради тази причина той е издърпан, така че да не е на пряка слънчева светлина. Имаме пожарогасители в изрядно състояние. За 11 години аз водя цялата безопасност, зная кое е под налягане и как трябва да се съхранява. Всичко е съхранено по изисквания точно с тази цел да не се случи нещо", каза Иванка Коджаклиева.

Складът на едро е в близост до магазин "Дени", който не е пострадал. След пожара обаче витрините на склада са се пръснали от огъня, а цялата фасада до четвъртия етаж е опушена. Цялата кооперация е газифицирана като за щастие няма пострадали. Газоподаването може да бъде възстановено след като бъде пуснат тока. В момента обаче това не е възможно, тъй като в помешенията има много вода.

Всичко е изпепелено. Регалите са напълно унищожени.

Както BurgasInfo по-рано съобщи пожарът избухна към 16.30 часа днес, опустошил целия склад и цялата наличност в него. Щетите са за 150 000 лева, а управителят на търговския обект обясни, че не е застрахован. Към момента причините за пожара все още не са установени окончателно. Полицията разследва случая.

"Или някой от кооперацията е хвърлил нещо или са клошари. Съмнявам се за тях, тъй като съм намирала следи от клошари във вътрешния двор", каза Иванка Коджаклиева.