Пореден трагичен случай се разигра във Варна. Бе задържан 41-годишен мъж, който пребил съпругата си до смърт, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Семейството живеело в апартамент под наем, а бракът им траел едва няколко години. Нещата между тях обаче не вървели и за това двамата решили да се разведат. Според съседите, те често се карали, а на 24 февруари се състояла поредната им кавга, която за жалост завършила фатално.

40-годишната жена била пребита жестоко от съпруга си. След като я оставил безпомощна на земята, той си събрал багажа и повикал майка си, която да му помогне с изнасянето. Малко по-късно възрастната жена и синът й напуснали апартамента, без ни най-малко да се поинтересуват от състоянието на жертвата.

На 25 февруари бил подаден сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна от майката на 40-годишната жена, която се опитвала да се свърже с нея, но никой не вдигал телефона. Служителите на полицията веднага отишли на мястото, където им се наложило да влязат в апартамента през балкона, защото вратата била заключена.

На пода лежало тялото на съпругата. Проведената по-късно аутопсия показва, че жената е умряла от масивен кръвоизлив в мозъка, предизвикан от множество удари в главата с или върху твърди тъпи предмети.

Започналото разследване показва, че жената многократно е подавала жалби за домашно насилие. През годините на брака им, съпругът й почти всекидневно я малтретирал. Той от своя страна е получавал предупреждения с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си. Навярно подтикната от гневния си съпруг, жената съобщила в полицията, че отношенията им са се подобрили.

На 26 февруари тази година е било насрочено бракоразводното дело на семейството във Варненския районен съд.

Мъжът веднага е бил заловен от полицията, като първоначално е задържан за 72 часа с постановление на окръжна прокуратура. След изтичането на срока на предварителният арест, в съда ще се внесе искане за вземане мярка за неотклонение задържане под стража.