Специализираната прокуратура повдигна обвинение по член 321, алинея 3 - за участие в организирана престъпна група срещу общинския съветник от партия „Сила' в Несебър - Пейко Янков. Това съобщиха близки до разследването.

Името на Янков се появи сред –деветимата задържани от групата на Димитър Желязков-Митьо Очите. Самият той е обявен за издирване от Интерпол.

„Този общински съветник до момента не се е явил. Независимо от това вчера беше извършено претърсване на банкова касета, която е държал същият общински съветник, в която беше открита сумата от 60 хил. лв.“, каза ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева. И допълни: „Това добре говори на всички как криминалната престъпност се е сраснала и с властта“.

По данни на прокуратурата, криминалната структура стои зад серия палежи, рекет, побои и други престъпления, които са в процес на установяване. Операцията по разбиването й се е провела в София, курортен комплекс Слънчев бряг и Ямбол.

Пейко Янков не е бил открит от разследващи на домашния си адрес. И обвинението срещу него е повдигнато задочно.

Пейко е син на покойния шеф на общинския съвет в Несебър Димитър Янков, който бе застрелян на 9 май 2007 година. Пейко развива успешен бизнес с казина и хотели. Той е втори мандат общински съветник от партия "Сила".