Информационният сайт Флагман.бг отпразнува 10-я си рожден ден. По традиция колегите проведоха церемонията по връчването на приза „Личност на годината“. Тази година събитието беше посветено на благотворителна кауза – вместо подаръци и цветя, тяхната гореща молба беше да се дарят средства за семейството от Карнобат, чиято съдба влезе в сърцата на хора от цялата страна. Гостите на рождения ден даряваха средства за бъдещето на двете близначета от Карнобат, родени със спешно секцио в УМБАЛ-Бургас, както и на тяхната сестричка. Трите деца загубиха родителите си от КОВИД, а в момента се отглеждат от тяхната баба. Главният редактор на Флагман Катя Касабова, която понесе огромна лична трагедия по време на пандемията от коронавирус, просълзи гостите с обръщението си към тях.

Официалният празник на сайта се състоя в градината на Експозиционен център „Флора“. Там беше и церемонията по връчване на статуетката на победителя в класацията „Личност на годината Флагман 2020”. Вотът от онлайн гласуването и този на журито съвпаднаха на 100% и това донесе победа на инспектора от Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" (УКОРС) към Община Бургас Георги Иванов в конкуренцията на още осем достойни кандидати с каузи.

Председателят на експертното жури Михаил Хаджиянев, който е и председател на Районната избирателна комисия в мандат, разясни регламента по излъчването на победителя. „Единственото съжаление, което мога да изкажа, е, че в златния плик има само едно име. Всеки един от деветимата зад мен трябва да бъде „Личност на годината Флагман 2020“, каза Хаджиянев.

„Тази вечер всички Вие сте личност на годината. В трудното време, в което живеем, Вие сте се посветили на различни каузи по спасяване на човешки животи. В моите очи всички присъстващи сте победители. Няма нищо по-трудно от това да върнеш усмивката на човека, да върнеш надеждата на слабия и да го накараш да повярва в себе си и да продължи да побеждава. Всички вие сте добрия пример тази вечер“, обърна се областният управител проф. д. н. Мария Нейкова към номинираните.

Инспектор Георги Иванов получи приза заради храбростта, съобразителността и високия професионализъм при изпълнение на служебния дълг като патрул по сигурността, предотвратил смъртта на човек рискувайки собствения си живот в тежки метеорологични условия. Той бе номиниран още и за това, че изключително бързо е помогнал на родители да открият изгубеното си дете в Морската градина в Бургас. Наградата на получи Веселин Василев, директор на Дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ към Община Бургас.

Останалите номинирани бяха ст. инспектор Антон Спасов – полицаят, който скочи в ледените води на Черно море на Бъдни вечер, за да спаси давеща се жена, Ахмед Мехмед – собственик на фурна, осигурил 27 хил. хляба за бедни пенсионери по време на извънредното положение, д-р Васил Костадинов - основател на най-голямата верига лаборатории - за съществения му принос и неуморен труд в борбата с Ковид-19 в Бургаско, адв. Димитър Вълчев - юристът, който спаси моряка Румен Денев - изкупителната жертва на кокаинова афера "Св. Николай“, Емил Янев и неговото семейство - пчеларите, които развиха благотворителна кампания и зарадваха десетки семейства по Коледа, д-р Иван Йотов - лекарят от Бургас, който поема най-голямата тежест в борбата с Ковид-19, Иван Кузманов - благодетелят, който се превърна в един от най-големите дарители за бургаското здравеопазване, Тони Димитрова - изпълнителката, която се посвети на мисията да помага на Бургас в пандемията.

Екипът на БургасИНФО най-искрено честити рождения ден на Флагман. Успех и усмивки!