„Разликата между мен и останалите кандидатите на местните избори е, че аз винаги гледам как да напълним бюджета на общината и джоба на бургазлии, за да може хората да остават тук”, заяви кандидатът за кмет от СЕК Константин Бачийски. Днес партията закри кампанията си, като припомни основните акценти от своята програма, свързани с икономика, сигурност и образование. На закриването присъства цялата листа с кандидати за общински съветници на СЕК, която обединява специалисти от всички области.

„Ние сме хора, които работим в полза на гражданите на Бургас. Смятам, че със своята дейност сме допринесли много за развитието на нашия град. Бургас в последните години се е превърнал във витрина на управлението на ГЕРБ. Аз лично смятам, че тя не може да предложи нищо. Защо? Бургас е добър град откъм инфраструктура, но за съжаление е станал обезлюдяващ се и много млади хора го напускат. В последните години, ако погледнем община Бургас, тя изглежда като лъскава ябълка, но гнила. Когато човек я отхапе, вижда, че лъскавината е само на повърхността. През изминалите 8 години като общински съветник съм се натъквал на много нередности. Много от нещата успях да спра, други да забавя”, заяви Бачийски.

Той бе категоричен, че в следващия управленски мандат с неговия екип ще трансформират общината, независимо в какво качество влязат в управлението. Целта им е всички решения да се взимат по начин, който да е в интерес на гражданите.

„В основата на моята програма, известна като „Планът Бачийски" е икономическото възраждане на Бургас. За съжаление през последните години икономиката ни е предимно свързана с летния туризъм и сезонната заетост, може би затова много хора напускат града. За да можем да ги задържим в Бургас, ще наблегнем на икономическото развитие", каза още Бачийски, Една от основните точки в неговата програма е превръщане на летището в Равнец в карго летище, което да раздвижи икономиката.

„Аз винаги съм успявал дори сам да променя мнението на Община Бургас, защото винаги съм се позововал на законността, справедливостта и обективността на нещата, за които се боря. Пример е и летище Равнец, за няколко дни успяхме да съберем 3 000 подписа и да убедим Общината да запази пистите като такива”, сподели кандидатът за кмет на СЕК.

Той призова бургазлии да подкрепят него и кандидатите за общински съветници от листата, защото всички техни решения ще са в полза на гражданите.

„Имам куража да отстявам публичния интерес. Винаги съм работил със сърце и страст”, каза още той.