Жителите на Ахтопол препълниха залата на читалището, за да присъстват на представянето на приоритетите от програмата на Георги Лапчев – кандидат-кмет за трети мандат на община Царево от ГЕРБ и Станислав Димитров – кандидат-кмет за втори мандат на Ахтопол.

Заедно с тях пред ахтополци застанаха кандидатите за общински съветници: Даниел Николов, Таня Янева, Женя Гандиева (кандидат за кмет на Лозенец), Стела Кюмюрджиева, Георги Войнов, Калин Стоянов, Стоян Чайков и Ангел Цигуларов. Те получиха подкрепа от двама народни представители – Иван Вълков и Диана Саватева, които също уважиха събитието от предизборната кампания.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Ахтопол Станислав Димитров представи кратък отчет на извършеното през миналия мандат, като постави акцент върху един от приоритетите – образованието и подчерта обновяването на сградите на училището и детската градина.

Реконструкцията на центъра на Ахтопол е сред основните приоритети в програмата за следващите 4 години. Димитров припомни стъпките, които са направени досега, за да се стигне до избор на изпълнител на проекта и възможност за стартиране на реалната строителна дейност в най-скоро време.

Досегашният кмет Георги Лапчев посочи напредъка по приемането на новия ОУП и съобщи, че предстои да бъде обявена дата за обществено обсъждане.

Той призова хората да участват активно в бъдещата дискусия. Особено внимание кандидатът за кмет на Царево обърна на разработването на регионални политики за развитие на различните видове туризъм като свърза този приоритет с преобразяването на центъра и стартирането на друг проект по Програмата за трансгранично сътрудничество, който ще социализира археологически находки в старата част на града. По думите на Георги Лапчев всичко това е насочено към една основна цел – подобряване на живота на хората и основния му приоритет - грижа за жителите на общината от всички възрасти.

„Нека ахтополци подкрепят кандидатите на ГЕРБ, които стоят зад обещанията си и наистина променят общината“, категоричен бе и бургаският депутат Иван Вълков. В отговор на един от въпросите от залата той пое ангажимент да съдейства за по-бързо изграждане на буна, за да се възстанови пясъчната ивица.

„Царево и Ахтопол са стъпили на правилната писта, посоката им развитие го доказва и това е основният мотив, за да подкрепите кандидатите за следващ мандат“, заяви Диана Саватева. Тя изтъкна предимствата на добрата комуникация между местна власт и народно представителство.

Днес е закриването на кампанията на ПП ГЕРБ в Царево от 18 ч. в залата на НЧ „Георги Кондолов“.