Иван Иванов - кандидатът за общински съветник под номер 106 в листата 32 на Константин Бачийски беше сред 89-та доброволци, благодарение на които в Турция се проведоха първите в младата ни история парламентарни избори по правилата.

Инициативата на Бачийски през 2017 година по време на изборите, може да бъде определена като геройство и проява на патриотизъм, но най-вече като чудо, защото тя доказва, че „шепа“ хора, могат на извършат добрите промени и да спрат опасно чуждо влияние в България.

Иван Иванов е участвал в десетки каузи в полза на обществото, заедно с Бачийски. Разкрива, че най-трудната с национално значение е била тази в Турция. Това е причината броят на доброволците от цялата страна да е бил толкова малък. Предвид, военното положения в Южната ни съседка, всеки един от участниците в акцията е можел да бъде арестуван за месец дори и без основание.

„Щастлив съм, че ние с Коцето бяхме сред малката група от доброволци, благодарение, на които това се случи. Не знам досега там как са били провеждани избори, но е имало секции, в които са гласували по 2000 човека, което физически е невъзможно. С всичко, което направихме, успяхме да спрем опасно чуждо влияние в страната ни. Едва след като се прибрах в България разбрах, какво сме направили и ефекта от действията ни. Почувствах истинско вътрешно удовлетворение, че и аз съм свършил нещо полезно за България“, разказа още Иван Иванов.

Той е уверен, че щом една малка група хора, може да „повдигне планината“ и да повлияе на управлението, има надежда, че добри резултати в полза на хората, може да има и чрез местния парламент в Бургас.

„Всички неща, които съм направил с Бачийски в полза на хората, всичко, което той успява да направи въпреки, че му пречат е доказателство, че с дълбока лична мотивация и действие, една шепа хора, могат да помогнат бургазлии да живеят по-добре в родния си град. В крайна сметка, Бургас не е просто сгради. Бургас сме ние“.

Иван Иванов e от Бургас, по-голямата част от живота му е преминала в „Меден рудник“. Завършил е Морското училище, после "Стопанско управление" в Университет „Проф. д-р А. Златаров“, магистър е по "Международен бизнес". Зам.-председател е на Студентския съвет, бил е част от Националното представителство на Студентските съвети. Работи в голяма международна компания като „Ръководител екип“. Част е от листата на Средна европейска класа за местния вот под номер 106, защото иска да бъде гласа на хората като него в Общинския съвет.

„Тежи ми, че приятели, роднини и близки бягат в София и в чужбина. Красивият ни град си има всичко в изобилие. Липсва обаче икономика, а за заплати няма да говоря – на 10 място сме в страната след Враца“, каза Иванов. Според него Бургас има добра инфраструктура, но за инвеститорите е скъп и неатрактивен, а това гони и младите.

Намеренията му в ОбС са да работи за това в Общината да има екип на принципа на търговските дружества, който да носи отговорност за привличането на външни инвеститори. За реален ефект от туристическия сезон в Бургас, по примера на европейските градове, които са вложили парите от туристически такси в реклама на града си като дестинация. Ще подкрепи инициативата за изграждането на алтернативен път до "Меден рудник".

„Мотив да се кандидатирам е клиничната смърт на спорта в Бургас. Като бивш спортист темата ми е болна. Трябва да има стратегия за развитието на всеки един спорт още от училище. Ако искаме да развиваме и да представяме бургаския спорт, трябва да отделим средства за специализацията на треньорите, за да надграждат умения и да ги прилагат. А за двата стадиона в Бургас мога да кажа само – удар, който понесохме и като спортисти и като фенове, всички. Как така попаднаха в частно лице, та те са на всички нас бургазлии, радвали са нас, нашите родители, трябва да радват и нашите деца, затова ще застана с всички сили зад каузата да спасим стадионите на Бургас. Няма нужда да се харчат пари за нов, от нашите пари, трябва да си върнем нашите“, заяви категорично Иван Иванов.

Той е убеден, че таксите за детски отбори, ползващи общински имоти, трябва да бъдат значително намалени. „Уж ще развиваме спорта, а рекетираме точно децата. Училищните клубове да не се управляват от спортни деятели, а от мениджъри. Как да накараме бизнеса да спонсорира различните отбори, ако не е ясно за какво са им изхарчени парите“, пита кандидатът за общински съветник.

Избрал е Средна Европейска класа, защото работи с активни и амбициозни хора, които правят добрите промени в Бургас. "Константин Бачийски е яркият пример. Той свали такса смет с 40% и спести милиони на бургазлии, даде на Бургас целогодишни евтини полети. Направи това със своите контакти, труд и пари, а не с общински. От 51 души в Общинския съвет, единствен дарява цялата си заплата от там за нуждите на здравеопазването на Бургас. Въпреки че бизнесът му е успешен и е в чужбина, не само че не е заминал да си живее спокойно някъде, но и връща успешни бургазлии в родния си град. Сблъска се челно с политици, с футболни босове, с чиновници за да защити интересите на двата стадиона на Бургас. Такива хора като са малко в България и той беше най-естествената ни и категорична номинация за кмет на Бургас“, обясни Иванов.