Oживена и пълноценна среща в Граматиково проведе Илиян Янчев, кандидат за трети кметски мандат и кандидат-съветниците от ГЕРБ-Малко Търново. В нея се включи и народният представител Диана Саватева.

В препълнената зала на читалището Янчев заяви, че не е от кандидатите, които дават неизпълними обещания, за да се харесат предизборно. Той гарантира, че ще остане достъпен както и досега, че всеки жител на общината, който има от нужда от неговото съдействие, ще има възможност да се срещне с него и постави лично проблема си.

Кандидат-кметът от ГЕРБ представи плановете си за подобряване на ВиК и пътната инфраструктурата, както и възможностите за саниране. Община Малко Търново е сред 28-те общини, които ще получат 14,5 млн. лв. за енергийна ефективност, отпуснати от МРРБ чрез Оперативна програма "Региони в растеж".

„Възстановяване на традиционния събор „Странджа пее“, ремонт на църквата и реновиране на читалището. Това са три ангажимента, които поемам за с.Граматиково“, заяви Илиян Янчев. Той получи подкрепа от Диана Саватева, която обеща да съдейства за осъществяването на проектите.

Траен ангажимент за работа както за местната власт, така и за народното представителство остават ремонтите на пътищата в региона и в частност подобряване на състоянието на отсечката Царево – Малко Търново. Като потвърждение кандидатът за кмет от ГЕРБ посочи ремонтните дейности, които в момента са извършват в отсечката Босна – Визица.

Бургаският депутат Диана Саватева подчерта, че едно от отличителните качества на кандидата за трети кметски мандат е неговата достъпност и чувствителност към проблемите на всеки човек. Тя призова жителите на Граматиково да подкрепят листата на ГЕРБ, за да има Янчев силна подкрепа в общинския съвет.

Жителите на селото имаха възможност да се срещнат и разговарят лично с кандидатите за местния парламент, сред които бе и Златина Койчева. Като общински координатор на ГЕРБ – Малко Търново. Тя заяви, че структурата в странджанската община продължава да работи активно и

Койчева, която е представител на Граматиково в листата, изрази готовност да работи с отдаденост, ако бъде избрана.