Германската полиция, която разследва смъртта на трима души, убити с арбалет в хотел край Пасау, е открила телата на още две жени в жилище в град Витинген, намиращ се на 650 км от Пасау.

Жилището е било наето от 30-годишна жена, чието тяло е било открито в хотела край Пасау. Заедно с нея в хотелската стая са намерени и пронизани с няколко стрели мъж и жена, които лежали на леглото и се държали за ръце.

Полицията съобщи, че не са открити никакви следи от борба или от присъствие на други хора.

Два арбалета са намерени в хотелската стая, а трети – в чанта на убитите.

Загиналият мъж е на 53 години, а жената - на 33 години, и двамата от Югозападна Германия, провинция Рейнланд-Пфалц.

Прокурорът Валтер Файлар каза пред журналисти, че мъжът е бил убит с две стрели в главата и три в гърдите, а лежалата до него жена с две стрели – едната в главата, другата в гърдите.

Тялото на третата жертва, открита в хотелската стая, се е намирало до леглото. Жената е била убита с една стрела в шията.

Германският вестник „Меркур“ съобщи, че тя е била сестра на една от двете жени, открити мъртви в жилище във Витинген. Вестникът я назовава само като „С“ и пише, че е наемала жилището от март тази година.

Телата във Витинген са открити в понеделник, докато полицията е разследвала трите убийства в хотелската стая.

Прокурор Файлар заяви, че засега не е установено кога точно са били убити жените, намерени в жилището във Витинген.

„Телата бяха открити, след като съсед чул за случилото се край Пасау /където се намира хотелът/ и съобщил на полицията, че една от пощенските кутии е препълнена, а от жилището се носи странна миризма“, заяви прокурорът.

Засега не е ясно в какви отношения са били загиналите, открити в хотела. Известно е, че те са били резервирали стая с двойно и единично легло за три дни, без закуска, пише Би Би Си.

Гост на хотела каза, че убитият мъж е имал дълга бяла брада, а двете жени са били облечени в черно, като и тримата са изглеждали „странно“.