Двама души са били убити, а други четирима ранени, след като неизвестен извършител откри огън в кампуса на Университета на Северна Каролина в Шарлът (UNCC), съобщи местният вестник „Шарлът обзървър“.

Двама от ранените са с опасност за живота, твърдят лекари от Бърза помощ."Бягайте, крийте се, борете се. Незабавно подсигурете безопасността си", написа университета на официалния си профил в Туитър. "Действащ нападател", беше изписано с големи букви на интернет страницата на учебното заведение.
От университета съобщиха още, че стрелбата е започнала в 17:45 местно време. Около половин час след това беше разпространено съобщение, че кампусът остава затворен и, че полицията проверява една от сградите. "Останете на сигурно място и следете имейлите от UNCC", се казва в друг туит.

Малко по-късно стана ясно, че стрелецът е задържан, по информация на местния телевизионен канал WSOC. Според негови източници, нападателят е студент в университета. Смята се, че е действал сам.
От независимата агенция, която осигурява спешната медицинска помощ в общината потвърдиха, че след стрелбата има двама убити, които са починали на място. Четирима ранени са били откарани за лечение в болница, като състоянието на трима от тях е тежко.


Видеозаписи показаха, как студенти излизат от сградите на университета с вдигнати ръце, а полицаи ги насочват.

Властите разпространиха адрес, към който са пренасочени студентите и на който техни близки и роднини да отидат, за да се срещнат с тях.
Стрелбата стана в последния ден на лекции и седмица преди изпитната сесия. Според уебсайта на UNCC, учебното заведение има 26 500 студенти и 3000 служители.