Димитър Желязков - Митьо Очите остава в ареста. Това реши Апелативният специализиран наказателен съд. Обвиненият в ръководене на престъпна група за рекет, побои и палежи е под постоянен арест от 16 февруари, след като беше екстрадиран от Турция. Сега защитата му поиска да бъде пуснат под домашен арест. Адвокатът на подсъдимия настоя и за това да му бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да покаже дали здравословното му състояние позволява да остане зад решетките. Магистратите обаче не уважиха молбата, нито настояването за отвод на съдийския състав.

Пред съда Желязков каза само: „Не искам да ме пускате, искам да ме прегледат, имам наистина проблеми”.

Митьо Очите беше задържан в Истанбул на 4 август 2018 г., но екстрадиран у нас едва преди няколко дни. На 2 август 2018 г., при зрелищна акция на МВР, беше разбита група за рекет, палежи и побоища, за чийто тартор е сочен Очите. Освен него, в Истанбул бяха арестувани общинските съветници от Несебър и Бургас - Бенчо Бенчев и Пейко Янков.

Пред спецмагистратите Димитър Желязков се оплака от влошено здравословно състояние и каза, че бил в Турция за преглед, защото бил опериран там.