Арестуваният вчера бивш служител на Столичното 4-то РУ и настоящ на ГДБОП е предупреждавал търговци на магазини в района на полицейското управление кога предстоят акции на колегите му срещу стоки ментета. Това обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев, който потвърди информацията на "24 часа", че задържаният е обвинен като част от престъпната група полицаи от столичното 4-то, взимали подкупи.

Гешев подчерта, че престъпленията, в които е уличен антимафиотът, нямат нищо общо с работата му в ГДБОП и добави, че към момента няма данни той да е прибирал т. нар. "такса спокойствие" от магазинери.

Не стана ясно обаче как бившият полицай се е облагодетелствал от това, че давал вътрешна информация на търговци.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обяви, че полицията продължава да си "чисти къщичката", след като не остава безразлична към подобни практики на униформени.

Бандата полицаи, която бе разбита в края на януари, се състои от четирима. За лидер е посочен шефът на сектор "Икономическа полиция" към 4-то Красимир Кръстев. Той и други двама са зад решетките, а четвъртият е на свобода, под гаранция. Към момента обвинените полицаи се водят още на работа в 4-то РУ, но главният секретар увери, че срещу тях текат дисциплинарни проверки, които могат да им струват уволнения.