Касоразбивачите Злати Илиев и Пенчо Манов са арестуваните в Бургас

img

40-годишните Злати Илиев и Пенчо Манов са арестуваните за 4-те обира на заложна къща и складови помещения в Бургас и Айтос, съобщава радио Бургас. Те са задържани за 72 часа, като утре се очаква Окръжната прокуратура в Бургас да внесе искане за постоянна мярка „задържане под стража“.

Установено е, че двамата са извършили кражби на злато, пари и акцизни стоки от 4 обекта в Бургас и Айтос на стойност над 322 000 лева.

Една заложна къща и складове с големи обороти са обектите, в които са извършени кражбите, каза административният ръководител на окръжната прокуратура Георги Чинев.

"Като характерна особеност на два от случаите е, че е използван специфичен режещ инструмент, своеобразна амалгама от газ пропан бутан и кислород, с който е осъществено рязането на каси".

За обирите е използван богат набор от инструменти, заяви наблюдаващият делото прокурор Мануел Манев.

"В обектите е прониквано като са разбивани стени. След разбиването на стените са използвани специални устройства, с които са заглушавани охранителните системи, след като са елиминирали охранителните системи се е пристъпвало към рязане на каси".

Двамата задържани са от Бургас. Единият от тях е осъждан и двамата са разследавани за кражби и документни измами. Срещу тях са повдигнати обвинения ,за който предвиденото наказание е от 10 до 20 год затвор.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас

Политически екшън в Несебър