Специално изработени къщички дават топлина на бездомните котенца в Созопол тази зима. Те са закупени по инициатива на местни жители и са поставени, за да предпазят животните от студа и влагата. Къщичките са закупени с дарения на гражданите и разрешение за поставянето им, дадено от Община Созопол.

В морския град прави впечатление, че котките по улиците са добре обгрижвани и макар и да нямат конкретен стопанин, хората се грижат за тях.

В дарителската инициатива "КЪЩИЧКИ ЗА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ" са се включили 114 семейства от Созопол, Черноморец, Атия, Равадиново, Приморско, Бургас, Варна, Пловдив, София! Не са останали безразлични и приятели на града ни от Берлин, Бон и Осло!
"Само за 20-тина дни, резултатът от нашата различна инициатива е: събрани 2240 лв. и бездомни котета, които вече си имат малък, но топъл дом!
До края на годината ще бъдат готови всички къщички, като с помощта на хора, грижещи се за бездомничетата, ще бъдат определени подходящите им места- така, че да не пречат на гражданите.
Къщички ще бъдат поставени в Созопол, Черноморец, Равадиново и Атия
Поръчани са симпатични къщички и хранилки за птички!
Приятели, с края на настоящата кауза, не исках нашето добротворство да прекъсва!
За това, от името на всички вас, подкрепих със сумата от 100 лв., една нова инициатива за подпомагане на болни деца, подета от моята колежка и приятелка-
д-р Николина Заптиева от Черноморец!
Благодаря на всички дарители за помощта и доверието!
Поклон пред големите ви сърца!
Щастливи Рождественски празници!", обяви един от инициаторите - д-р Елена Котакова, която е стоматолог в Созопол.