Бургаската екоинспекция е дала зелена светлина за строеж на къмпинг „Градина”. В началото на годината екоактивисти алармираха, че започва строителство върху терен от 5 декара, след което обаче инвеститорът сам се отказа от реализирането на проекта, съобщи Нова тв.

От екоинспекцията съобщиха, че има върнат непълен доклад. Последвала е преработка на документа и е дадена положителна оценка от геоморфолог, тъй като няма да бъдат засегнати дюните.

„Към настоящия момент в общината няма постъпили нови инвестиционни намерения. Ще направим всичко възможно да бъдат спазени параметрите, които са заложени в общия устройствен план”, заяви в ефира на „Здравей, България” кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев.

„Главният архитект на проектите ще прецени дали ще бъде издадено разрешение за строеж. Става въпрос за частен имот”, каза Виктория Димитрова, специалист „Строителството” към Община Созопол.

„Теренът се намира в две защитени зони. Настояваме да имаме свободен достъп до плажа. Притесняваме се, че има презастрояване. Нека не превръщаме „Градина“ в голям комплекс”, споделиха притеснени местни жители. Не искаме „Градина“ да се превърне в град, допълниха те.