Една от каузите, поети от жителите на Малко Търново, успя – параклиса „Света Богородица“ в местността Черногорово започва нов живот и ще бъде осветен в края на август.

„На 28 август е един от най големите християнски празници, честван еднакво и от православни, и от католици, а именно – Успение Богородично. От средата на ХІХ в. на този ден се е провеждал традиционният Църногоровски панаир в красивата местност Черногорово в близост до Малко Търново. На Илинден стартирахме ремонта на параклис „Света Богородица“, успоредно с което обещахме че ще възстановим и традиционния панаир в края на август ако успеем да приключим с ремонта. Щастлив съм да ви информирам, че успяхме!

Успяхме заедно!“, съобщи кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

На 31 август в местността Черногорово ще се проведе Църногоровския панаир, а освещаването на паракиса ще бъде от 11 часа от епископ Йеротей, отец Стоян и отец Серафим.

Курбани за здраве ще бъдат раздадени след 12 часа, а за доброто настроение ще се погрижат познатите и любими странджански изпълнители Лазар Налбантов, Костадин Михайлов и Александра Димитрова – Сашка под съпровода на оркестър „Жарава“ с ръководител Петко Янгьозов.