Възрастна жена заплаши да се самоубие, хванала два остри камъка и недопускайки никого до себе си, след като днес бяха умъртвени свинята й и нейните 14 малки прасенца, съобщиха за БургасИНФО потресени местни жители. Стоянка Б. буквално изпаднала в шок и крещяла, че сложи край на живота си, като видимо била в нервна криза. Вървяла през полето като в транс и въпреки усилията на близките й и на кмета Неждет Мехмед, не можела да се успокои. „Обадих се на дъщеря й, за да пристигне веднага от Сунгурларе. Повече от час се мъчим да овладеем ситуацията, но безуспешно. Надявам се да се размине личната трагедия, след като дъщеря й е вече тук.“, каза кметът.

Общо 4 свине-майки са били умъртвени днес в селото, заедно с малките си. Причината за акцията на ветеринарите е, че стопаните на животните не са изпълнили заповедта, с която трябвало да ги умъртвят до 5-ти август. Тогава на тях им дожаляло да избият бременните прасета или тези, които кърмят и не изпълнили разпорежданията за населените места, влизащи в санитарната 20-километроа зона около свинекомплексите.

Шефът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Митев коментира, че всъщност хората няма право да гледат свине-майки тип "заден двор". Това било против всякакви зконови норми.