Лятно кино е новата атракция в Морската градина в Бургас, като стотици бургазлии и гости на града заеха с настроение места по пейките и на поляната пред най-големия екран на открито снощи. Хора на различни възрасти, цели семейства бяха дошли с хавлии, одеала, надуваеми възглавнички, велосипеди.

Стартът с много настроение беше даден от един от бургазлиите-любимци на публиката – актьорът и тв водещ Димитър Рачков. Още щом се появи пред хората той предизвика много усмивки. Мното съм щастлив, че съм тук с вас в родния си град тази вечер. За мен лично беше изключително трудно коя от трите инициативи да се осъществи - изграждане на мобилна обсерватория в Морската градина, лятно кино в Морската градина или плажен спортен комплекс на Централния плаж, затова благодаря на всички гласували. Отдавна не си бях идвал в родния град, утре ще имам шоу, радвам се, че имаме лятно кино и най-вече има с кого да гледаме. Защото без хора не става.“, каза той.

В продължение на повече от месец жителите на Бургас и региона имаха възможност да гласуват на сайта www.burgasko.bg и да изберат обществената кампания, която да се реализира в града. С 44% от гласовете феновете решиха победителят да бъде безплатното лятно кино, което ще се открие този петък, 16-и август, в Приморски парк, в близост до спирката на ул. „Константин Величков“.

Кампанията е подкрепена от известния бургазлия – актьора Димитър Рачков, който участва в клиповете на инициативата за социални летни преживявания.

Програма:

12 вечери, 12 филма, 12 звезди

1. Денят на Бастилията с Идрис Елба 16.08

2. Възвишение с Александър Алексиев 17.08

3. Лари Краун с Том Ханкс 23.08

4. Първичен код с Джейк Джиленхол 24.08

5. Легенда с Том Харди 30.08

6. Кецове с Филип Аврамов 31.08

7. Като готвачите с Жан Рено 06.09

8. Дом Хемингуей с Джъд Лоу 07.09

9. Стъпки в пясъка с Иван Бърнев 13.09

10. Хрониките на Ридик с Вин Дизел 14.09

11. Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна с Роберт Густафсон 20.09

12. Макбет с Майкъл Фасбендър 21.09