Касова бележка с цена от 40 лв. за шезлонг край Черноморец беше разпространена в социалните мрежи в понеделник. Снимката на фискалния бон е направена на 16 юни, а коментарите варираха от това, че морето ни ще остане празно през летния сезон заради подобни цени до съмнения дали показаното не е манипулация.

„Касовата бележката е истинска. Толкова струва сянката на комплект от две шезлонга и един чадър, а не само на един шезлонг. Като 40 лева струват четири такива комплекта, останалите са по-евтини. Цената е за ВИП зоната. 50 % от плажа е свободна зона за желаещите да почиват на нашия плаж.”, заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова тв наемателят на една от ивиците в курортното градче Милен Янков. Според него няма да има отлив на туристи и цените са нормални.

„Тази цена е такава в продължение на последните 4-5 години и на никого не му е правило впечатление. Не разбирам какъв е конфликтът и възмущението при положение, че това не е новина. В моя частен случай тази цена е в пъти по-ниска от тази, която би трябвало да бъде, ако искам да получа някаква икономическа изгода, поради простата причина, че към Министерството на туризма плащаме всяка година почти 120 хил. лева.“, каза Янков.

На въпрос колко би трябвало да струва комплекта чадър и шезлонг, за да има печалба, той отговори: „Това, което сме изчислявали е 87-88 лева, което би било шокиращо“.