Иновативната система BeNet, която Община Созопол внедри още миналото лято бе определена за най- добър ИТ проект за 2018 година. Журито без колебание определи първо място за системата, заради възможностите, които дава за безплатен, бърз, организиран и лесен достъп до информация за всички туристически обекти и събития от културния афиш, както и предлаганите услуги от местния бизнес и общинската администрация.

Созопол се състезаваше с още 8 проекта в публичния сектор, като информационното приложение BeNet изпревари в оценките на журито предложенията на Община Бургас- БулевАРТ и системата за видеонаблюдение на Община Поморие.

Конкурсът „ИТ проект на годината” се организира за петнадесета поредна година от ICT Media, в лицето на Computerworld България. Целта е да бъдат представени най-значимите, мащабни и ефективни ИТ проекти по изграждането и използването на информационни системи и решения в българските компании, предприятия и институции в национален мащаб през съответната година на провеждане на конкурса.