От началота на месец декември отделението по Хирургия в МБАЛ „Бургасмед“ има нов ръководител. Д-р Петко Димов, д.м. се завръща в родния си град и се присъединява към висококвалифицирания екип на болницата. Д-р Димов, д.м. е топ коремен хирург, който ще помага с опита си на нуждаещите се от специализирана грижа пациенти, като прилага иновативни методи за лечение. Д-р Димов, д.м. е завършил Медицински университет гр. Плевен през и придобива специалност по Обща хирургия. Притежава и диплома по Здравен мениджмънт. Кариерата си започва в МБАЛ - гр.Бургас, а в последствие работи в I-ва хирургия на Университетска болница - гр.Плевен. Премествайки се в София, д-р Димов, д.м. работи във II - ра хирургия на Александровска болница, в Клиниката по жлъчночернодробна и панкреатична хирургия към ВМА, а от 2008 г. е Началник отделение на Клиника по коремна хирургия – ВМА.

Професионалните интереси на д-р Петко Димов, д.м. са в следните области на хирургията: хиругия на стомах, диафрагмални хернии, хиругия на дванадесетопръстник, операции на дебелото черво, оперативни интервенции на правото черво, хиругия на ануса, хирургично лечение на черния дроб, оперативно лечение на жлъчен мехур, хирургично лечение на жлъчни пътища, хирургични интервенции на панкреаса, хиругия на тънкото черво, хирургия на щитовидна жлеза, хернии на предна коремна стена, операция на далак, хирургия на ретроперитонеалното пространство.

Две последователни години - 2017 и 2018 д-р Петко Димов е в престижната класация „Лекар, на когото българите вярват“.

Д-р Димов, д.м. има изкарани редица курсове и специализации: Основи на лапароскопската хирургия, Лапароскопска хирургия на дебелото черво, Лапароскопска хирургия на стомаха, Хирургия на черен дроб и панкреас, VAC Терапия - Лойперсдорф, Австрия, Лапароскопска хирургия на жлъчка, Безкръвна операция на жлъчка.

През 2018 г. му се присъжда степен Доктор по научната специалност „Обща хирургия“ от ВМА, София.

Членува в БЛС, БХД (Българско хирургическо дружество), IASGO (International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists).