Кметът на Созопол Панайот Рейзи: С дявола партия ще стана, но пасарелка край Атия ще има до лятото

img

Обмисля се идеята и за светофар, който ще дава възможност на автомобилите да завиват по-лесно към Бургас 

С дявола партия ще стана, но пасарелка на кръстовището край Атия ще има. Стига толкова жертви, трябва да се обединим и съоръжението да бъде готово до лятото. Това каза кметът на Созопол Панайот Рейзи в началото на заседанието на местния парламент, което се провежда днес.

Най-новата идея, която се обсъжда, е и поставянето на светофар, който няма да бъде предназначен за пешеходците, а за автомобилите, които излизат от селото и завиват наляво към Бургас.

„Аз в началото бях малко против тази идея, но пък в случай, че съоръжението не е полезно, винаги може да бъде изключено”, каза Рейзи. Според него светофарът ще свети винаги зелено и едва, когато автомобил застане в лентата за завой наляво, специални датчици на пътната настилка ще включват светофара за определено време.

В село Атия снощи е имало среща, на която са били обсъдени мерките, които ще се вземат за обезопасяване на кръстовището, на което загина 16-годишният ученик Костадин Джардов.

„Мерките са: пасарелка 100%, осветление на кръстовището, което вече е направено, нови предупредителни съоръжения”, каза кметът Рейзи. Проведени са разговори и с ръководството на общинския превозвач – „БургасБус” автобус N5 да пътува по-често. На този етап двете спирки, които са на пътя, остават, защото е счетено, че са необходими за хората.

„Нека местните жители да бъдат особено внимателни до изграждането на пасарелката”, предупреди още кметът.

Вече на кръстовището е поставена шумяща маркировка, която от една страна звуково предупреждава шофьорите, а от друга ги кара да намалят скоростта.

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  Hihi
  2017-12-18 10:50:47

  Nali i kamera imache...koiato e izkluchena...da ne posledva saschtia primer i svetofara

 •  
  Hihi
  2017-12-18 10:47:01

  Nali obeschtahte kragovo....triabva i niakolko jestoki katastrofi s koli li da stanat,za da se napravi

 •  
  one
  2017-11-29 14:21:52

  И такава мазна тапа ще направиш с този светофар на главния път,по който минават 50 000 коли на ден по сведения на АПИ,че до Созопол и до Бургас ще има колони.

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас