Нова автогара, която ще се намира в новия квартал над стадиона в Созопол, ще разтовари движението към Стария град. Игрище в Атия пък ще даде възможност да се приемат отбори и през зимата. Рибарите в Черноморец ще имат ресторант, тоалетни и съблекални на новото пристанище. Тези три проекта ще бъдат реализирани през 2017-та година.

„За тях имаме изтеглен заем, който ще бъде усвоен през новата година. Новото игрище ще бъде с изкуствена настилка, за да може да развиваме започната идея за спорта в общината. В момента стадионът и малките игрища в Созопол и Черноморец – не са достатъчни. Новото игрище ще бъде с нормални размери, ще покрие изискванията от страна на отборите, които биха дошли да лагеруват през зимата в Созопол. Имаме много запитвания, но аз ги връщам, защото само с едно естествено игрище – не можем да ги поемем. През зимата теренът се разкалва и се унищожавата цялото покритие, а това ни струва пари, които не можем да ги вземем от отоборите“, каза кметът Панайот Рейзи.

Той посочи, че през 2017-та година Созопол ще запази социалната си политика.

„Не можем да се оплачем от 2016-та, тя беше добра за нас, имаше инциденти, но далеч по-малки от тези в световен мащаб. Конкретно в Созопол имахме даже най-доброто туристическо лято от години, имахме добра природа, нямахме наводнения, стихийни бедствия и катаклизми. Рибарите имаха богат улов.“, добави градоначалникът.