„От една година работим за това авиобазата в Равнец да бъде превърната в съвременен индустриален парк, защото инфраструктурата, останала от старото военно летище, е на доста добро ниво”, каза министърът на икономиката Божидар Лукарски. Той припомни, че инициативата за авиобазата е на областния управител Вълчо Чолаков и в нея се включва както община Бургас в лицето на кмета Димитър Николов, така и той самият.

„Аз съм съинициатор и мисля, че в най-скоро време ще имаме зелена светлина от Министерството на отбраната, поне това обещание имаме от министър Ненчев”, добави Лукарски.

Плановете са в Равнец да не се изгражда карго летище, а индустриален парк, който да привлича инвеститори, които да разполагат своите логистични бази и производствени мощности. Това няма да бъде дублиране на Индустриалната зона в Бургас, а още едно разширяване на възможностите за инвестиции. Пистите могат да бъдат използвани за разполагане на халета, а карго полети според Лукарски могат да бъдат обслужвани и от летище Сарафово.