Ралица и Митко...работливи хора, добри приятели, нагърбили се с непосилна за средностатистическо българско семейство, задача, да отглеждат четири страхотни хлапета. От запознанството ми с Димитър Станчев бях останал с впечатлението, че денонощието може да продължава и над 30 часа. От всичките задължения и ангажименти в бизнеса му и семейството се чудех кога му остава време да поспи, а Митака винаги усмихнат ще махне с ръка е ще каже: "Оправяме се, Тишо". Ралица , не по-малко трудолюбив и упорит човек, истинска опора на Митко, също винаги с усмивка на лице... Двамата изградиха с много любов и от нищото семейният си бизнес, който беше насочен към земеделието и туризма. Така кметът на Созопол Тихомир Янакиев изрази своята позиция за случващото се с Димитър Станчев и Ралица Кунева – семейство, живеещо и развиващо бизнес в странджанското село Индже войвода. Вече такава подкрепа изрази и кметът на Малко Търново Илиян Янчев. Припомняме, че младите предприемачи обявиха преди дни, че под натиск от държавните институции с непрекъснати проверки са принудени да затворят изградената от тях фабрика, част от създадената от тях Пчеларска ферма Странджа.

„ Благодарение на тях китното ни странджанско село Индже войвода живна и стана атрактивно за много хора. Митко с ентусиазъм споделяше какви са плановете му за бъдеще. В погледа му винаги светеше оня плам на младия човек, който безрезервно следва целта си и знае, че тази цел осмисля живота му. Да, осмисля живота му...

Така и не разбрах какво накара цялата държавна машина да се стовари като валяк отгоре му и да стъпче тази мечта, да угаси този плам.

Приятели, не знам как ще свърши тази история, знам само, че ако човек е жив и вярва в мечтите си то си струва да се бори за тях и да не се отказва! Да вярва, че има хора, които го подкрепят и да знае, че винаги най-тъмно е в часа преди изгрева!“, коментира още кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Същемременно общественикът от Созопол Христо Бардуков обяви, че утре 20.01.2022 г. ПЕТЪК от 16.00 часа е насрочен тих и мирен протест пред сградата на Областна дирекция на МВР - град Бургас в подкрепа на Димитър Станчев и Ралица и създадената от тях с много труд и любов Пчеларски Ферма "Странджа". „Мира не ми дава мисълта, че България, че Странджа, че Бургас и региона ще загубят поредното младо, родолюбиво и трудолюбиво семейство, заради действията на мафията облечена в костюм или поставена под пагон или чин. Родители на четири деца, честни и отредени хора, прославили България на Европейско и световно ниво, днес гонени и мачкани, като престъпници застрашаващи НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ! И понеже те са повод за моята НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ, аз ще отида пред сградата на Дирекцията на МВР, утре. Вярвам че няма да съм сам, понеже от дни следя подкрепата на хиляди от вас за Митко и Ралица и вярвам, че тя не е само онлайн а е реална.“, обяви Бардуков.