Началникът на Районното управление на полиция в Созопол Красимир Киров е уволнен дисциплинарно, като заповедта му е от вътрешния министър Бойко Рашков. Била му е връчена преди ден и най-вероятно ще бъде обжалвана по съдебен ред. От понеделник обаче той няма да е в кабинета си и към този момент не е ясно кой ще поеме управлението в морската общината в разгара на летния сезон. Все още не са ясни и конкретните мотиви за отстраняването на началника.

Красимир Киров пое полицията в Созопол, след като дълги години оглавяваше РУ-Царево. Там през последните две години влезе в тежък конфликт с представителите на опозицията в морската община и по-конкретно с общинския съветник Емил Пейчев. Върхът на битката им беше един компромат, който излезе в разгара на предизборната през октомври миналата година. Тогава Пейчев беше кандидат за депутат от „Продължаваме промяната“, а в публичното пространство изтекоха снимки с внушението, че е бил криминално проявен, като в атаката се включи и кметът Георги Лапчев. По този случай има и образувано и досъдебно производство.

„Аз две години се борих срещу действията на Киров, имам подадени десетки сигнали до всички възможни институции. Имало е образувани проверки с резултати и в крайна сметка изходът беше очакван.“, коментира днес Емил Пейчев пред БургасИНФО.

Телефонът на Красимир Киров е изключен.