Окръжен съд – Бургас осъди подсъдим за производство и държане на наркотични вещества с цел разпространение. Съдът наложи на Росен В. най-тежкото от двете му присъдени наказания, а именно четири години „Лишаване от свобода“ и глоба в размер на 30 000 лева, като определи първоначален „строг“ режим за изтърпяване на така определеното общо най-тежко наказание.

Росен е признат за виновен в това, че на 10 юни 2020 г. в обитавания от него апартамент в ж.к. „Меден рудник“ държал метамфетамин с общо нетно тегло 5,067 гр. на стойност 126,67 лв. и 3,4 - метилендиоксиметамфетамин /MDMA/ с тегло 0,631 гр. на стойност 25,24 лв. За това деяние съдът го осъди на три години „Лишаване от свобода“ и наложи глоба на Росен В. в размер на 10 000 (десет хиляди) лева. Бургаският окръжен съд определи първоначален „строг“ режим за изтърпяване на наказанието.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия за виновен и в това, че в условията на съвкупност с предходното престъпление и в условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, държал прекурсори, материали и съоръжения, за производство на наркотичното вещество „Метамфетамин“. За това престъпление съдът осъди подсъдимия на четири години „Лишаване от свобода“ и му наложи глоба в размер на 30 000 (тридесет хиляди) лева. Бургаският окръжен съд определи първоначален „строг“ режим за изтърпяване на наказанието.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да се обжалва или протестира в петнадесетдневен срок.