Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща в Бургас с местната администрация, контролните органи и представители на туристическия бизнес от Южното Черноморие. Те обсъдиха готовността и предприетите действия за безпроблемното протичане на летния туристически сезон.

„Нашата отговорност за летния сезон е да е на първо място сигурен, да запазим здравето на всички работещи в сектор туризъм и на летовниците”, каза министър Балтова.

Тя сподели, че все още има концесионери на плажове, които не са изпратили предложенията си за намаляване на цените на чадърите и шезлонгите. Припомняме, че Министерството на туризма обеща да намали пропорционално концесионните такси в замяна на това.

„Към момента имаме концесионери, които все още не са изпратили своите предложения. За сметка на това съм разгледала поне 30 допълнителни споразумения към концесионни договори. Има 7 концесонера, които няма да събират такси за плажни принадлежности. На няколко плажа цените им ще бъдат между 0 и 6 лв. с ДДС. Също така такова предложение се отправя и към наемателите и от тяхна страна от немалък брой имаме информация за намаляване на цените, както и за безплатни чадъри и шезлонги”, каза министър Балтова.

Тя похвали ваксинационната кампания на открито в Бургас.