Хиляди бургазлии изпълниха Морската градина през уикенда, а ваксинационни пунктове заработиха на открито. Всеки, който има желание да се имунизира край морето, може да го направи и днес (неделя) от 10:00 до 16:00 часа до Гъбката или на алеята над Северния плаж. Идеята ваксинациите да са контактни места и максинално да улесняват бургазлии е на кмета Димитър Николов, който я анонсира още на 9-ти май.



Как реагират хората днес, когато в Бургаско заразените по официални данни са единици, а пикът от по 500-600 заразени на ден, като че ли далечен спомен?

В подвижния пункт на Комплексния онкологичен център до заведение „Капана” за вчера са преминали около 50 души.

„Някои от тях казват, че първо са ни видели, помислили са докато се разхождат, и след това са се върнали. Други идват специално за имунизацията, а трети подминават”, сподели екипът на КОЦ. За сравнения, в разгара на третата вълна, желаещите да се имунизират на място в КОЦ са достигали до 200 на ден. Сега хубавото време и по-малкият брой случаи внасят ведро настроение сред жителите на морския град, които изпълват заведенията около ваксинационните пунктове.

Сред желаещите ваксина има и велосипедисти, спортуващи и други хора, които водят здравословен начин на живот. Някои от желаещите имунизация пък споделят, че се ваксинират сега, за да са по-спокойни през есента, когато вирусът се активизира.