Българският Червен кръст и Съюзът на българските автомобилисти стартират съвместна кампания за повишаване на информираността относно разпространението на COVID-19 и мерките за безопасност под надслов "COVID-19 все още не е във ваканция". В периода ноември-януари ще бъдат комуникирани т.нар. "червени линии", които не трябва да прекрачваме. Кампанията има за цел да достигне до ученици, които ползват масовия градски транспорт за придвижване до училище. Организаторите планират да насочат своите послания също към автомобилисти и пътуващи по коледните и новогодишните празници.

За да достигнат до по-голям брой от целевите групи експертите на СБА и БЧК разработиха поредица от анимирани видеоклипове , които представят главното действащо лице в кампанията - човечето, което не прекрачва "червените линии". То ни припомня някои полезни съвети, които могат да спасят не само нашия, но и живота на другите около нас. Човечето пътува с градски транспорт до училище, винаги е с маска и спазва препоръчителната дистанция. Когато времето е хубаво, то се разхожда пеша до училище. След всяко пътуване то ни припомня, че трябва да измием и дезинфекцираме ръцете си.

Кампанията се подкрепя от Международната автомобилна федерация ФИА и е част от общите усилия на ФИА и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец за подкрепа на борбата с коронавирус инфекцията.