Серия акции на полицията в Бургас: Задържани са дилъри и надрусани шофьори

img

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 14 души, сред които и руски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са 8 бързи производства и 6 преписки. Сред най-характерните случаи са: задържането на 17-годишен криминално проявен младеж от Бургас, съхранявал в обитаваната от него стая торба със зелена суха тревна маса (друсан чай) с тегло около 30 грама. Задържането на 23-годишен криминално проявен бургазлия, съхраняващ в дома си в ж.к. „Меден рудник” зелена суха тревна маса (друсан чай) с тегло около 100 грама.

Задържането на 17-годишно момиче от карнобатското село Екзарх Антимово и 31-годишен бургазлия, в дома на който, разположен на ул. „Ален мак” в к-с „Меден рудник”, са намерени и иззети: наркотични вещества / суха тревна маса - канабис, капак от йенско стъкло със следи от жълтеникаво вещество / метамфетамин//, прекурсори и пособия за производство на синтетични наркотици / електронна везна, стъклена колба и др./.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо 3 случая. Водачите: 31-годишен бургазлия, шофирал лек автомобил „Опел Астра”, с бургаска регистрация, след употреба на метамфетамин и канабис. 37-годишен криминално проявен бургазлия, шофирал след употреба на канабис, а в купето на управлявания от него лек автомобил „Ауди А 4”, с бургаска регистрация е открито топче суха тревна маса (марихуана). 41-годишен мъж от Русе, шофирал лек автомобил „Мерцедес С 250”, с русенска регистрация, след употреба на амфетамин и метамфетамин. По случаите са образувани бързи производства.

В други три случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за провоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 412 нарушения на скоростта. От тях в 13 случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите са санкционирани с три месеца лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани шестима велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях: управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас – град са санкционирани 17 пешеходци, а 7 водачи на автомобили са наказани за отнемане предимството на пешеходец.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос