Хайка около училищата в Бургаско: Задържани са 12 души за разпространение на наркотици (СНИМКИ)

img

При едноседмична специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта, за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения са задържани 12 души. Сред тях е и английски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са седем бързи производства и пет преписки. Сред най-характерните случаи са: задържането на 20-годишен криминално проявен бургазлия, осъществено от служители на Второ Районно управление – Бургас, в когото са открити 13 свивки със зелена суха тревна маса / канабис/. Претърсване в дома на 53-годишен английски гражданин, постоянно пребиваващ в село Кубадин, община Средец, осъществено от служители на Районно управление – Средец, които намерили и иззели 31 стъклени буркани с глави зелена листна маса / канабис/ и три конопени растения с различна височина, специално засети, с цел добиване на канабис. Общото количество на намереното наркотичното вещество е около 2,5 кг.

В района на бургаско учебно заведение в к-с “Изгрев” е задържан 20-годишен бургазлия от служители на Четвърто Районно управление – Бургас. В него са намерени и иззети 30 топчета със зелена суха тревна маса / марихуана/ с общо тегло около 30 грама.

По време на акцията е проверен лек автомобил „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, от служители на Пето Районно управление – Бургас, с който се придвижвал 20-годишен помориец. Намерени и иззети са: зеленикава каша / метамфетамин/ с общо тегло около 6 грама и три бели хапчета / екстази/.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо девет случая. Водачите са на възраст от 17 години / шофирал мотор след употреба на канабис/ до 43 години. Сред тях има и 36 годишна бургазлийка, шофирала автомобила си след употреба на метамфетамин. В три от случаите водачите шофирали след употреба на канабис, в три след употреба на амфетамин или метамфетамин, в два след употреба на метамфетамин и в един след употреба на метадон. По случаите са образувани бързи производства.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол