След старта на COVID-19 пандемията повечето технологични конференции се адаптираха към „новото нормално“ като се трансформираха в онлайн събития. Този процес беше сложен и необичаен, но ни разкри нови възможности да бъдат надскочени географските ограничения и да бъдат включени интересни лектори от цял свят. Същевременно, всички закопняхме за реален човешки контакт и общуване.

Екипът на ЕПАМ откри решение в тази ситуация, а именно форматът Drive-in Conf. В партньорство с Община Бургас и Galleria Burgas след две успешни издания в София, в събота, 17-ти октомври предстои първото издание на конференцията в Бургас – събитие с технически лекции, които посетителите ще наблюдават на широк екран от своите автомобили в пълен комфорт и безопасност. Гостите ще имат възможност да видят две презентации от Ивайло Пашов и Самуил Алексов, Chief Software Engineers в ЕПАМ. Темите са на английски език и са озаглавени съответно: “Modern Event-Driven Systems” и “Immersive Media” и “Modern Event-Driven Systems”.

Кино преживяването на открития паркинг на Galleria Burgas се допълва от възможността посетителите да останат за специална прожекция на филма Bloodshot с Вин Дизел в главната роля.

Събитието е напълно безплатно, но регистрацията е задължителна. За повече информация, програма и записване: https://epa.ms/burgas

През последните месеци от старта на пандемията започнахме да провеждаме повечето си активности онлайн… до Drive-in Conf. Тази идея възникна спонтанно, докато обсъждахме последната ни онлайн конференция. Някой от нашия екип предложи формата кино с коли и само половин час по-късно бяхме на конферентен разговор, обсъждайки детайлите по организацията!”, сподели Владимир Начев, Регионален Мениджър на ЕПАМ.

Участието ми в събитието беше много интересно, защото заснехме презентацията в Бургас. През лятото имах възможността да работя от морето като част от концепцията Remote by design на ЕПАМ“.