За последния ден 29 души от област са регистрирани с коронавирус, сочи справката на Регионалната здравна инспекция. 19 от случаите в община Бургас, 4 в община Айтос, 1 в община Руен, 1 в община Несебър, един в община Карнобат, един в община Приморско и 2 в община Сунгурларе. Според националната информационна система случаите са 38 по адресна регистрация, а броят от 29 е на реално живеещите в областта.

От заразените 5 са хоспитализирани. Всички останали са на лечение в домашни условия.

Сред новите случаи има двама ученици и двама учители. Една паралелка с 26 деца в община Бургас ще бъде карантинирана. Учителите са от детски градини. Първата е в община Руен, където под карантиана ще бъдат 35 деца и 4 души персонал. Другата детска градина е в Бургас, където под карантина ще бъдат 21 деца и двама души персонал.

За последния ден двама души са починали. От РЗИ съобщиха за БургасИНФО, че това са жена над 80 години от община Камено и жена между 65-79 години от община Бургас.

Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са 925.

Излекувани са 492 лица.

Хоспитализирани общо в Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас и СБАЛПФЗ- Бургас, Вътрешно отделение на МБАЛ-Айтос и МБАЛ Бургасмед - 66 пациента.

На домашно лечение са 352 лица,

Починали са 15.