Общинският съветник от ГЕРБ през този мандат Георги Пинелов, който беше един от тримата номинари за кандидат-кмет на партията в Созопол, се кандидатира за поста, но от името на МИР. Той е и водач на листата, като втори в нея е друго известно лице в морската община – Христо Бардуков, бивш журналист, екс общински съветник и началник на отдел „Спорт“ в общинската администрация.

Припомняме, че общинската структура на ГЕРБ в началото на август номинира председателят на Общинския съвет Красимира Германова, Георги Пинелов и бившия областен управител Константин Гребенаров за кандидат-кмет. След дълги дискусии, в които основната дилема е била между Германова и Пинелов, ГЕРБ предпочете дамата. Подкрепата си за нея не крие и доскорошният кмет на морската община Панайот Рейзи, който пък се очаква да бъде водач на листата на СДС за бъдещия местен парламент.

Ето и решенията на Общинската избирателна комисия за регистрацията на Пинелов като кандидат за кмет, както и листата за общински съветници:

Регистрира кандидатска листа на ПП „МИР“ за кмет на Община Созопол в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. в Община Созопол, както следва:

ГЕОРГИ ЛЕОНИДОВ ПИНЕЛОВ

Регистрира кандидатска листа на ПП „МИР“ за общински съветници в изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г. в Община Созопол, както следва:

ГЕОРГИ ЛЕОНИДОВ ПИНЕЛОВ

ХРИСТО ГЕОРГИЕВ БАРДУКОВ

РУЖДИ ЯКУБ МУСТАФА

ЯНЧО РУСКОВ ГЕОРГИЕВ

ВЕСЕСЛИНА ГЕОРГИЕВА ЦИФУНДАРЕВА

РОСЕН НИКОЛОВ КОСТОВ

ЖЕЛЯЗКО ИВАНОВ ИВАНОВ

АДРИАНА ЗОСИМОВА ВЕЛИКОВА

МАРИЯ АНГЕЛОВА САВОВА

КОСТАДИН ИВАНОВ ИВАНОВ

НЕЙЧО ПАНАЙОТОВ КАЛОВ

ДИМИТЪР ИВАНОВ ЯНЧЕВ

ДЕСИСЛАВА ВАСИЛЕВА ВАСИЛЕВА

АЛЕКСАНДЪР РАДОСТИНОВ ПЕНЕВ

НИКОЛАЙ БОГМИЛОВ ЕНЧЕВ

МАРИЯ ГЕОРГИЕВА НАЙДЕНОВА

СТЕФАН СТОЯНОВ МИНЧЕВ