Разбунена Атия чака министър Нено Димов на пътя, ще стихне ли напрежението в селото?

img

Протест срещу изграждането на център за съхранение на опасни битови отпадъци в созополското село Атия започва днес в 10 часа на пътя към селото. Първоначалните нагласи са той да бъде на общинския път към Атия и да не пречи на движението по натоварения участък от Бургас към Созопол. Все още обаче не е ясно какви ще бъдат параметрите на бунта и дали няма да се стигне до блокада на трафика, затова ако пътувате към Южното Черноморие – бъдете внимателни.

Инициатор на протеста е Инициативен комитет „Възраждане на село Атия“, които от месеци настояват за среща с министъра на околната среда и водите Нено Димов. Днес се очаква той да пристигне в селото около 11,30 часа и тогава ще стане ясно дали страстите ще бъдат уталожени.

„От Атия ще започне революцията :Антибоклук! Бургазлии са в готовност, черноморци, после сме в тяхна подкрепа! От 10ч.сме на общински път в селото! В 11,30 ч.сме поканили министър Н.Димов в Атия. И той идва. Може би с боклука, това ще разберем, но няма да им дадем Атия.“, обявиха организаторите. Те подчертават, че не искат отпадъци, а природа. Те възразяват най-вече от близостта на центъра до домовете им.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020