Предлагаме Центърът за култура и образование „Артиум в Несебър да приюти университета, който ще започне да функуционира следващата година, съобщи общинският съветник от ГЕРБ в морската община Атанас Терзиев. Той е и номинираният за кандидат за кмет на партията за предстоящите местни избори и според наблюдатели на политическия живот в атрактивната община – има всички шансове да е новият градоначалник.

„Поздравявам Ви с Международния ден на младежта. В тази връзка желая да споделя с Вас една идея, която обсъдихме с колеги общински съветници и жители на община Несебър. Базата е подходяща за нашите успешни и амбициозни млади хора. В нея бяха инвестирани милиони левове, но като се изключат няколко културни събития и дейности, тя стои празна. Ако в „Артиум“ има целогодишно студенти и залите продължат да приемат културния живот на града, огромният разход за изграждането й ще бъде оправдан.

С това искам да дам началото на широко обществено обсъждане на тази идея. Имам уверението на ръководството на университета, че имат готовност да заплащат справедлив наем.“, обяви Терзиев.

Още от следващата година в града на ЮНЕСКО ще се обучават бъдещите успешни мениджърски кадри в областта на хотелиерското и туризма, първоначално като изнесена структура на Висшето училище по мениджмънт във Варна, а по-късно и като филиал.