Бившият областен управител Константин Гребенаров разпали искрата преди общинското събрание на ГЕРБ в Созопол, на което тази вечер трябва да бъдат номинирани кандидатите за кмет и за общински съветници. Обстановката в структурата в морската община е бурна след отстраняването на доскорошния кмет Панайот Рейзи, който владееш всички организационни механизми години наред.

Уваежи съмишленици от ПП ГЕРБ-Созопол! Всички вие, които след 2015 г. се отдръпнахте от ГЕРБ заради Рейзи, елате днес от 18 часа в Киновидеоклуба за да кажем заедно „Не“ на страха и статуквото., призова Гребенаров, отпращайки във времето, когато той и Рейзи бяха в яростна вътрешнопартийна съпротива, съпътствана от доста унизителни моменти. Тогава Гребенаров беше общински лидер в Созопол, но по-късно постът бе поет от Рейзи, а бившият областен управител се оттегли от политиката.

„На последните събрания присъствам, защото 3-4 години Рейзи се опитваше да ме отстрани от ГЕРБ, но аз все ощ съм член. Довечера ще бъда в залата“, каза Гребенаров пред БургасИНФО. Той не уточни дали е готов да се пусне в изборна надпревара като кандиат-кмет, ако бъде номиниран. „С никого не сме водили предварителни разговори. Моят призив е именно против подобни подготвени схеми. Не мога да гадая дали ще бъда номиниран. Но битката е именно срещу това хората да бъдат поставени пред свършен факт.“, каза още той.

В Созопол усилено се говори, че довечера ще бъдат номинирани няколко имена. Едното е на общинския съветник Георги Пинелов, другото е на председателя на Общинския съвет Красимира Германова, която през годините на управление на Рейзи беше плътна негова подкрепа. Според източници от ГЕРБ настоящия временно изпълняващ длъжността кмет Катя Стоянова няма да участва.