Сдружение с нестопанска цел „ЧАР-Черноморска асоциация за развитие-Бургас“ в партньорство с Община Созопол проведе на 8 декември 2022 г. първото събитие по проект „Споделени отговорности между администрацията, гражданите и бизнеса за ефективно и открито управление на община Созопол“, № BG05SFOP001-2.025-0049, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“.

Обществената дискусия за обсъждане и консултиране на общинската политика за туризъм премина при значим интерес и привлече представители на целевите групи по проекта: Общинска администрация Созопол, както и нейни служители; неправителствени организации на територията на община Созопол, както и техни служители; бизнес организации и представители на бизнеса на територията на община Созопол; общественост. Събитието се проведе в зала “Кино-видеоклуб“ на читалище „Отец Паисий-1896“- Созопол.

Дискусията откри управителя на Сдружение ЧАР-Черноморска асоциация за развитие-Бургас“ Красимира Ятакчиева, която представи Екипа на проекта. От името на Община Созопол Янко Костадинов-координатор на проекта и секретар на Община Созопол изрази увереността на Общината, че очакваните проектни резултати ще бъдат от полза за всички участници в проекта-представители на целевите групи и за местната общност като цяло.

В рамките на събитието беше представена Презентация на целите, дейностите и очакваните резултати от проекта от Ръководителя на проекта Райна Зотова; Презентация на общинската политика за туризъм представи Йордан Петков-директор на Дирекция “Управление на собствеността, туризъм и стопански дейности“. В Дискусията взеха участие представители на Община Созопол, на неправителствени и бизнес организации, както и граждани-участници в събитието.

Всички присъстващи имаха възможност да участват в Анкетното проучване, чиято цел е да се установи гражданската осведоменост и чувствителност относно качеството и ефективността на изпълнение и управление на общинската политика за туризъм и да се осигури широка обществена подкрепа за подобряване на изпълнението ѝ. Анкетното проучване ще продължи в рамките на 3 седмици сред по-широк кръг представители на целевите групи по проекта.

Тази публикация е създадена по проект № BG05SFOP001-2.025-0049, с наименование „Споделени отговорности между администрацията, гражданите и бизнеса за ефективно и открито управление на община Созопол“ по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05SFOP001-2.025-0049-С01/13.09.2022 г., финансиран по приоритетна ос „Ефективно и професионално управление в партньорство с гражданското общество и бизнеса“, процедура „Повишаване на гражданското участие в процесите на изпълнение и мониторинг на политики и законодателство“, код на процедурата BG05SFOP001-2.025 по Оперативна програма „Добро управление“.