Тъжните новини за любителите на здравословна храна. Оказва се, че някои полезни продукти също могат да бъдат виновни за лош телесен аромат.

Учени от един от университетите в Чешката република са посочили продукти, които допринасят за появата на неприятна миризма от човешкото тяло. И макар, че е доказано, че е един от най-активните провокатори на лошата телесна миризма е алкохолът, има и храни, които пораждат същия ефект.

"След пиенето, човек започва да се поти обилно: алкохолът се метаболизира в оцетна киселина и след това се освобождава през порите", учените обясняват появата на миризма след пиене.

Също така, според тях, постоянен проблем е червеното месо и продукти, съдържащи високи нива на метил съединения, може да доведат до такъв проблем. Например, можете да започнете да не миришете твърде добре, ако ядете много спанак и цвекло.

Един от най-полезните зеленчуци в света - зелето - също за съжаление допринася за това, че тялото мирише лошо.

"В брюкселското зеле, карфиол и броколи се съдържа много сяра - вещество с остра неприятна миризма, което смесено с пот увеличава неприятния ефект", - каза чешки изследователи./Zdrave.to