Близо 200 гости и 50 души персонал от хотел“ Роял Спа“ във Велинград са били евакуирани снощи заради силно обгазяване в сградата.

Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Сигналът е получен малко след 22.40 ч. на телефона за спешни повиквания-112. Сигналът е подаден от служителка в хотела.

Незабавно към мястото са насочени два противопожарни автомобила от районната служба във Велинград, заедно с дежурната смяна огнеборци. От Пазарджик е изпратен и микробус за евентуално превозване на хора, а от РУ-Велинград са насочени автопатрули.

По първоначални данни огънят тръгнал от приземния етаж, където е разположено SPA – отделението. Установено е, че пожарът е възникнал в сауните на СПА-центъра на хотела, откъдето е започнало и обгазяването. При инцидента няма пострадали хора. След потушаване на пожара е установено, че огънят е унищожил две сауни и над 200 кв. метра стени са били опушени.

Късо съединение в инсталацията на СПА комплекса е причината за инцидента, съобщи директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов пред bTV. Успоредно с предприетите гасителни действия пожарникари и полицаи са обходили всички етажи, за да може гостите на хотела и персонала да бъдат евакуирани своевременно.

От сградата са изведени общо 200 гости и 50 човека персонал. Пожарът е изгасен, размерът на нанесените щети тепърва ще се изяснява. В светлата част на деня предстои да бъде извършен оглед от дежурна група при Районното управление в курорта. По случая е образувано полицейско производство. Главен комисар Николов оцени високо действията на персонала на хотел "Роял Спа" при проведената евакуация.