Увеличава се броят на измамените от Елка Николова. Жената бе задържана на 9 август, заради това, че е излъгала десетки туристи като им е предложила фалшиви почивки по морето.

Елка Николова държи с дъщеря си козметичен салон. Покрай основната си работа, жената развива и "туристическа" дейност като предлагала оферти за лятото, които обаче се оказва, че не съществуват. Хората й се доверявали, защото Елка показвала примамливи снимки от родното Черноморие.

Николова беше заловена от полицията във Враца. Жената обещавала на клиентите си нощувки в апартаменти и хотели по цялото Южно Черноморие. Вземала половината пари, след което изчезвала. Хората обаче разбирали чак на място, че са излъгани. Жената е била разследвана и за много други измами. Има и присъди. Според разследващите има достатъчно доказателства и Николова може да получи ефективна присъда.

След като стана ясно, че жената е заловена се появиха още сигнали от измамени. Сред тях е и Константин Мизинов от Пловдив. Той и негови приятели харесали оферта за почивка в Ахтопол.

Мизинов е превел 324 лв. на Николова, за което получава разписка. "Бяхме общо четири семейства – шестима възрастни и четири деца. Два дни преди да заминем, ни се обадиха по телефона хора, които се представиха за работещи в застрахователна агенция. Казаха ни, че собствениците на къщата са били починали в автомобилна катастрофа и отлагат цялата почивка.”, каза пред Нова тв Мизинов.

"Попитахме кога ще ни се възстановят парите, но ни казаха, че това ще стане в понеделник, след това във вторник и след това спряха да отговарят на телефона”, каза още той.

Мизинов са открили обявата през оферта във Facebook. За 6 нощувки излизало, че трябва да платят около 600 лева. Капарирали точните дани за почивката си още през месец май. Два дни преди заминаването си разбират, че планираната почивка отпада. От начало смятали, че само те са "опарените". Съмнявали се в информацията за катастрофата, защото никъде по медиите не пишело за такъв пътен инцидент. Все пак Мизинов и приятелите му отишли на почивка, но си взели поука да не резервират от случайни сайтове и да проверят дали офертите са действителни.