Оставен на скорост мощен джип прегази играещо на улицата в казанлъшкото село Розово момиченце. Само по една случайност возилото не стана причина за тежко нараняване и на намиращи се в непосредствена близост и други деца. Информацията предава Монитор.

Трагичният инцидент с 4-годишната Кадер е станал малко след 19,00 часа в понеделник на една от стръмните улици в селото, където по това време играели половин дузина хлапета от съседните къщи докато родителите им се готвели за вечерята.

Неочаквано за всички паркиран малко по-нагоре по улицата джип, собственост на семейство, завърнало се за отпуската си от Великобритания миналата седмица потеглил и буквално се врязал сред децата, които се разпищели.Повиканата по спешност линейка е откарала тежко раненото момиченце в казанлъшката МБАЛ, където лекарите направили всичко възможно да го спасят, но то издъхнало без дори да дойде в съзнание. Образувано е досъдебно производство, мощната кола е притежание на мъж, чието дете също било сред играещите на мястото на инцидента.

В близост е имало доста хора, но всичко е станало за секунди, нямало е време дори да реагират, коментира кметицата на Розово Теодора Георгиева. По думите й загиналата Кадер имала по-мъничко сестриче, детето ще бъде погребано в сряда от опечалените родители.