Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Димитър А. Мъжът е обвинен в това, че в началото на февруари 2016 г. в Бургас подвел Нико П., като му казал, че баща му, който бил приятел с пострадалия, го изпратил, за да вземе инструменти, за да направи ремонт, което не отговаряло на истината. С това му причинил имотна вреда в размер на общо 480 лева.

Димитър е обвинен и за това, че откраднал мобилен телефон и ръчен часовник от пострадалоя. Срещу него има и обвинение за това, че на 5-ти февруари използвал банкова карта, издадена на името на Нико П., без съгласието на титуляра (общо 10 пъти), като всички деяния са извършени на един и същи банкомат.

Обвиняемият Димитър А. е осъждан многократно. В началото на месец февруари 2016 г. отишъл в дома на пострадалия, тъй като знаел, че той и бащата на обвиняемия са добри приятели. Димитър А. поискал от Нико П. инструменти – под предлог, че трябват на баща му за ремонт, което не било вярно. Нико П. отишъл до коридора, за да вземе исканите инструменти и така оставил Димитър А. сам в стаята. Обвиняемият се възползвал от това и решил да открадне намиращите се в помещението вещи (мобилен телефон, ръчен часовник и банкова карта). След това, обвиняемият отишъл в коридора и взел инструментите от Нико П. След като взел инструментите, Димитър А. напуснал жилището на пострадалия и се разпоредил с тях, както и с останалите откраднати вещи в свой интерес. С банковата карта направил поредица неуспешни опити да изтегли пари от банкомат.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 30.07.2019 г.