17-годишният младеж, който загина след падане в изоставена сграда, е от София.

Инцидентът стана около 1 часа днес в изоставен строеж, разположен на ул. “Съединение” в Приморско, след х-л “Престиж” в близост до ММЦ – Приморско. Момчето паднало в асансьорна шахта и загинало на място.

До фалания край се стигнало заради панорамна снимка, която загиналият младеж и негов 17-годишен приятел решили да направят от изоставената сграда. След инцидента 17-годишният очевидец алармирал полицейските служители, които отцепили местопроизшествието и извършили първоначален оглед. Тялото на младежа е откарано за аутопсия в отделение “Съдебна медицина” при УМБАЛ – Бургас.

17-годишният очевидец обяснил, че заедно със свои приятели наели квартира в Приморско за лятната ваканция. Решили импулсивно да направят панорамни снимки, като не преценили риска и въпреки обезопасяването на недовършения стореж, проникнали в сградата и се изкачили до последния й етаж.

По случая е образувано досъдбено поризводство. Работата продължава от служители на Районно управление – Приморско.

Жители на Приморско казаха пред БургасИНФО, че момчето е било на квартира с приятели на ул. Иглика. В морския град наричат изоставената полупостроена сграда Строежа на смъртта, защото вече взема втора жертва. Преди години там се е откъртила плоча, която е убила човек.