Четири катастрофи са станали за един ден в Бургаско. При три от тях има пострадали, настенени в болница. Всички инциденти са от 16-ти юли.

Вчера, около 05.00 ч., на пътя Созопол – Приморско поради движение с несъобразена с пътните условия скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътното платно, лек автомобил “Фолксваген Лупо”, със сливенска регистрация, управляван от 26-годишна сливенчанка. Жената е с контузия на главата, прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

Около 14.59 ч. на ул. “Христо Арнаудов” в кв. “Крайморие”, непосредствено преди бийч бар “Айляка”, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост и употреба на алкохол, самостоятелно катастрофира нерегистрирано ATV, управлявано от 39-годишен бургазлия. Същият е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел - 2,45 промила. От катастрофата пострадал водачът на ATV-то, който с фрактура на лявата ключица, фрактура на черепа и политравма на корема, е откаран за лечение в УМБАЛ - Бургас. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Около 15.30 ч. в района на автомагистрала “Тракия”, км. 309+500 м. от Бургас за София, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се девет колчета от крайпътната мантинела, лек автомобил “Тойота Рав 4”, с варненска регистрация, управляван от 44-годишен варненец, който със счупена лява ключица на ръката, е откаран за лечение в МБАЛ – Ямбол.

Oколо 15.50 ч. на кръстовище на главната алея до х-л “Карлово” в Слънчев бряг, неустановен до момента лек автомобил отнел предимството и блъснал пресичащия на пешеходна пътека 66-годишен мъж от село Тенево, който с фрактура на десния крак, без опасност за живота, е откаран в УМБАЛ – Бургас.