Психичноболен млад мъж от ромски произход е буйствал снощи в махалата в бургаския ж.к. „Меден рудник”. Той е държал еднометров железен прът и трошал наред всичко, каквото попадне пред очите му. Съседи подали сигнал в Четвърто РУП и на място бързо се отзовал екип на полицията. Когато униформените служители дошли на място, психичноболният не се укротил, а се нахвърлил срещу тях, насочвайки желязото. Наложило се да бъде усмирен със стоп патрони, научи БургасИНФО от свои източници.

Той е бил откаран в болница, където му е оказана медицинска помощ и няма сериозни наранявания. В момента той е под полицейска охрана за безопасността на лекарите и другите пациенти.

„Нашите служители са действали професионално и напълно адекватно”, каза пред БургасИНФО директорът на ОД на МВР Бургас стари комисар Калоян Калоянов.

Припомняме, че само преди дни подобен случай имаше и в Царево, където също психичноболен мъж заплашваше сигурността на местните жители и се наложи отново да бъде усмиряван със стоп патрон.